Tuotanto

Pakilan työkeskus on tuotannollisessa toiminnassaan erikoistunut kalusteiden kunnostukseen, valmistukseen sekä kierrätykseen. Tuotanto jakaantuu neljän yksikön, puuosaston, maalaamon, verhoomon ja metalliosaston kesken. Tuotanto-osastoilla valmistetut ja kunnostetut tuotteet ovat korkealaatuisia ja mahdollisimman pitkälle käsityönä valmistettuja.

Huonekalujen kunnostuspalveluja tarjotaan pääasiassa kaupungin omille virastoille ja laitoksille. Tilaustyöt koostuvat yksittäisistä antiikkihuonekaluista suuriin kalustekokonaisuuksiinkin.

Kaupungin käytöstä poistamat kalusteet kunnostetaan tai kierrätetään Pakilassa. Huomattava osa poistokalusteista kunnostetaan ja myydään takaisin käyttöön. Lopuista erotellaan metalli- ja puuosat kierrätykseen.

Uustuotantona Pakilan työkeskuksessa valmistetaan Pakila -kalusteiksi kutsuttuja kodin peruskalusteita. Kaikki tuotteemme pinnasängyistä arkkuihin ja uurniin valmistetaan käsityönä ympäristöystävällisistä materiaaleista. Tuotannon sivutuotteena Pakilan työkeskuksessa valmistetaan polttoaineena käytettäviä brikettejä.